Waarom Vaderdag - Ontbijtservice Nederland. - Ontbijtservice Nederland, Champagne ontbijt laten bezorgen.

Champagne ontbijt bestellen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Waarom vieren we Vaderdag?

Net als Moederdag vond ook Vaderdag zijn bakermat in de Verenigde Staten. Toen Moederdag ingevoerd werd, kon de tegenpool niet lang meer uitblijven.  Aan de wieg ervan stond een zekere Sanora Smart Dodd uit Spokane, Washington. Ze kwam op het idee terwijl ze zat te luisteren naar een moederdagpreek in 1909.  Ze werd opgevoed door haar vader, William Smart, nadat haar moeder gestorven was. Sanora wilde hem bedanken voor wat hij had gedaan voor haar, haar broers en zussen. William Smart, een oorlogsveteraan, werd weduwnaar toen zijn vrouw stierf bij de geboorte van hun zesde kind.

Hij hertrouwde niet en voedde zijn zes kinderen alleen op op een landelijke boerderij. Daarom heeft Ilde Sanora toen zij zelf volwassen was, hem laten weten hoe speciaal hij voor haar was. Hij was in haar ogen een moedige, onzelfzuchtige en liefhebbende man en zij realiseerde zich hoe zwaar dit alles voor hem geweest moest zijn.

Tegelijkertijd wilde ze aangeven dat vaders zich meer met de opvoeding van hun kinderen moesten bezighouden. William Smart was geboren in juni, dus ze koos ervoor om de eerste Vaderdag te houden op 19 juni 1910. Bron: Beleven.org


Hoe is Vaderdag ontstaan?

Laten we eerlijk zijn, Vader zijn is hard werken. Peuterpubertijd, zindelijk maken, naar zwemles, rode hond, vrij van school, puberen, ‘luuuuust ik niet’, ‘wiiiiiil ik niet’, ‘doe ik nieieieieieit’.

Vaderdag is een mooie traditie om duidelijk te maken dat het opvoeden en op laten groeien van kinderen de nodige zweetdruppeltjes met zich meebrengt.Wanneer is het dit jaar pappa’s-Dag-der-dagen?
De allerbeste manier om Vaderdag te vieren is om met vaders iets leuks te gaan doen. Maar vergeet vader niet te verwennen want dat hoort erbij.  Dus begin de dag met een ontbijt op bed.
Vergeet niet dat vaders graag wat langer slapen. En dat doe je op zijn mooiste dag van het jaar. Pappa slaapt dan uit! Ondertussen maak jij het ontbijt. Zoals hij dat wil, met koffie en als het even kan een gebakken eitje.

Kijk hier voor het laatste nieuws en de leukste weetjes voor pappies leukste dag van het jaar. Bron: Makemyday.eu
 
Copyright 2019 | Online marketing by Interwens.NL
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu